forandringer

Når forandringer og nye situation truer

At skulle være omstillingsparat, forandringsparat og klar til at indgå i nye situationer – er krav der kan føles: skræmmende, uoverskuelig, frustrerende eller spændende, udfordrerne og motiverende.

Hvordan vi hver i sær reagere, kan have noget at gøre med: vores tidligere erfaringer, selvværd, selvtillid, indflydelse og øvrige liv.

Gør dig selv en tjeneste ved at have de bedste forudsætninger for forandringer, nye situationer, sammenhænge og krav.

Forandringer

  • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

Reaktioner på forandringer


Vores reaktion på forandringer og krav til os, afhænger som oftest af, om det er forandringer vi selv har valgt – eller om andre har bragt os i den nye situation.

Du kan have det svært med en ny situation, både personligt og fagligt i jobsammenhænge, men også i privatlivet.

  • Når vi selv har valgt, f.eks. skifte job, at flytte, at starte på en uddannelse, blive skilt etc. – så har vi haft indflydelse.
  • Når andre har ”valgt for os”, f.eks. når virksomheder eller organisationer fusionerer eller laver strukturelle ændringer, der betyder nye jobfunktioner, og/eller nye kollegaer, og/eller ny fysisk placering. Ved afskedigelse, skilsmisse eller når en elsket person går bort – så kan det komme bag på én, hvor voldsomt man reagere.
  • Men modstand mod en ny situation er en både naturlig og sund reaktion – uansetom ændringen kommer som en overraskelse eller er varslet.

Hvorfor reagerer vi


I så omskiftelige tider som vi lever i, kan de evige krav om omstilling, tilpasning, fleksibilitet, etc. godt blive for meget.

  • Når vi stilles over for konstante valg- og fravalg, nye samarbejdsrelationer, skiftende organisationsformer og usikkerhed om fremtiden; så reagerer mange naturligt nok med frustration, stress, vrede eller udbrændthed.
  • Når vi stilles over for krav vi ikke kan – eller ikke ønsker– at leve op til, så rammes vi på vores motivation og energi.
  • Når vi føler at de værdier vitror på og står for: bliver ignoreret, trådt på eller gået for nær; så rammes vi på vores identitet og selvværd.
  • Når vi føler vores evner og indsigt bliver nedvurderet eller kasseret; så rammes vi på vores selvtillid og engagement.I situationer som beskrevet ovenfor, kan vi enten vælge at lade stå til eller at handle…

Handling eller opgivelse

Der kan synes mange gode grunde til ikke at handle: økonomi, sikkerhed, tryghed, “jeg ved dog hvad jeg har – ikke hvad jeg får”.

Det kan være en manglende tro på, at du kan klare dig på egen hånd / med nye jobfunktioner, relationer eller chef, eller lignende, der stopper dig. Men, der er dog også gode grunde til at handle, på trods af alle de usikkerhedsmomenter dét indebærer.

Rigtig mange føler bare ikke at de har et valg. De føler sig ikke i stand til at overskue et til- eller fravalg; og bliver handlingslammede.

Handlingslammet

Handlingslammelse og besvær med forandringer og nye situationer kan handle om den konkrete situation, men det kan også være et ubevidst mønster, hvis oprindelige, positive hensigt, det ubevidste for længst har glemt.

Vores “hjerne er doven” og hvis reaktionen virkede engang – så var det engang en succes – og vores ubevidste elsker succeser, og gentager dét den husker fungerede. Problemet er måske, at mønsteret fungerede fint for den fire årige, men spænder ben for den 40 årige…

Behandling og håndtering af forandringer

Uanset om det handler om den konkrete situation eller om et mønster, så læser du dette, fordi du vil en forandring.

Du vil bibeholde indflydelse på din egen situation, du vil tage styringen og ansvaret, du vil ikke bare sidde passiv på bagsædet; du vil sidde bag rattet i din egen bus! Du ønsker at tager ansvaret – men føler måske ikke at du har redskaberne til det.

Afhængig af, om det er en konkret situation eller et mønster er hhv. coaching eller terapi at anbefale. Min erfaring siger dog, at for langt i hovedparten af de jeg har haft i behandling, så ligger årsagen til handlingslammelsen tilbage i fortiden (terapi). Men er det et konkret dilemma, så er coaching en god løsningsmodel.

Du kan evt. læse mere under ‘Frustration‘ og ‘Udbrændt eller Stress, men du er også meget velkommen til at maile eller kontakte mig pr. telefon.

Det er helt uforpligtende! kontakt@tville.dk tlf. 2533 1258

  • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
  • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
  • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.
  • Du kan læse mere om behandlingsform i menubjælken øverst på siden.

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge